Plattedijk 39 – Lemmer

De gemeente Lemsterland ligt tussen het IJsselmeer, de Grootte Brekken en het Tjeukemeer.

Voor de hoofdplaats Lemmer heeft het water altijd al een belangrijke rol gespeeld. In de middeleeuwen waren er in Lemmer regelmatig veldslagen; men probeerde via de haven van Lemmer Friesland binnen te komen. In de 17e en 18e eeuw werd Lemmer een havenstad voor de Oostzeevaart. Een eeuw later was het alleen nog een vissershaven.

Tegenwoordig speelt het water nog steeds een grote rol voor Lemmer. Veel vrachtverkeer en pleziervaart passeren de Prinses Margrietsluis, de poort tussen het IJsselmeer en de Friese meren. Vanuit Lemmer wordt ook het Friese boezemwater op peil gehouden. Even buiten het dorp staat het Ir. D.F. Woudagemaal. Dit is het grootste nog in werking zijnde stoomgemaal van Europa.

Vanuit Lemmer zijn er diverse dagtrips en fietsroutes mogelijk. Men kan genieten van het prachtige wisselende landschap: wat te denken van het schitterende bosgebied in Gaasterland, de unieke historische kliffen en karakteristieke dorpjes en steden zoals Sloten, Sneek, Hindeloopen, Stavoren, IJlst, Rijs, Laaksum (Laaxum) en Oudemirdum

In Lemmer verhuren wij vakantiebungalow 2, klik op de foto of de tekst voor beschikbaarheid en meer informatie.

Bungalow nr. 2